Де відпочити на воді у Тернополі та поблизу (фото)

Басейни з підігрівом та з виглядом на старовинне місто, джакузі, бунгало, дерев'яні будиночки на воді, аквапарк, - все це можна знайти на Тернопільщині

Хочете запланувати відпочинок на вихідні або збираєтесь у відпустку? Їхати далеко не потрібно. Цікаві місця для відпочинку з басейнами та водоймами можна знайти у Тернополі та області. 

Ми зробили підбірку локацій, де можна набратися сил на природі біля води та трохи відволіктися від тривожних новин. 

У Тернополі з водоймою практично у центрі міста є два пляжі: “Дальній” та “Циганка”. Тернопільський став цього року є альтернативою морю для багатьох тернополян і гостей міста. 

Читайте також: Чи планують відпустки тернополяни і які ціни на тури до моря.

«Дальній пляж», Тернопіль

«Дальній пляж», Тернопіль

Один з найвідоміших пляжів файного міста. Тут облаштовані вбиральні, роздягальні, сміттєві баки, розміщенні таблиці з правилами поведінки на воді. За безпекою стежать рятувальники. 

Дорога від готелю «Галичина» до пляжної зони – майже ідеальна. Добиратися до пляжу можна пішки, власним авто чи таксі. Також у будні до «Дальнього пляжу» курсує один теплохід, а у вихідні - два.

От укриттів на випадок повітряної тривоги поблизу пляжу немає. 

Пляж «Циганка», вул. Білецька, Тернопіль

Пляж «Циганка», вул. Білецька, Тернопіль

На пляжі «Циганка» у Тернополі декілька років тому облаштували цікавий громадський простір. Тут є піщаний пляж і газон, встановили шезлонги, роздягалки, вбиральні. Поруч - кафе, волейбольний майданчик, пішохідний фонтан, де під час спеки особливо люблять гратися діти. Також тут є рятувальники, які стежать за безпекою. Однак зверніть увагу: люди нарікають на різкий та незручний спуск у воду.

Найближче до пляжу укриття – на вулиці Новий Світ, 91в.

Нагадаємо, купальний сезон стартував у Тернополі 11 червня. 

Відпочинковий комплекс «Пляж», Тернопіль

“Пляж” - новий відпочинковий комплекс, якому всього рік

«Пляж» - новий відпочинковий комплекс, який відкрили у Тернополі рік тому.  

Серед послуг: єдиний на західній Україні  відкритий чорний басейн з підігрівом, джакузі, бунгало, шезлонги, бар і ресторан, зона для відпочинку з дітьми, територія для гри у волейбол і снукбол, кальян-бар. Також там організовують вечірки.

Працює «Пляж» кожного дня з 8:00 до 22:00. Заклад відкритий навіть у дощову погоду, адже там є теплий басейн та закриті бунгало. 

Ціни на вхід у будні та вихідні відрізняються: вхід з лежаком у будні з 11.00 до 20.00 - 590 грн, у суботу та неділю - 590, шатро - 2830 у будні, 2930 - у вихідні, бунгало 3340 - 4120 грн,. Діти до 12 років - 260 - 370 грн, діти зростом до 1,20 м - безкоштовно.

«Nashe», с. Охримівці Тернопільського району

«Nashe», с. Охримівці Тернопільського району

Ця відпочинкова зона відкрилася цього літа. Тут можна відсвяткувати особливий для вас день та залишитися на ніч у дерев’яних будиночках. Крім того, є можливість провести час активно: покататися на катамаранах, зорбинг для дітей (катання у надувній кулі), електромобіль для дітей, катання на тюбах, ловля форелі. 

Особливістю є вейкпарк - екстремальне катання на дошці. Для цього можна взяти спорядження на прокат: шолом, жилет, вейкборд. Також можна займатися цим видом спорту з тренером. 

Ціни: будиночок на двох на одну добу коштує 3000 грн. Оренда альтанки для відпочинку - 1 400 - 1 800 грн. Є цікава можливість орендувати альтанку для фотосесії, це обійдеться у 500 грн на годину. 

«Панорама Hill», с. Горішня Вигнанка, Чортківський район

«Панорама Hill», с. Горішня Вигнанка, Чортківський район

Оздоровчий спа-центр розташований на пагорбі, з якого відкривається неймовірна панорама старовинного міста Чортків. 

Що тут є: басейн, чани, сауна, фаст-фуд-зони, ресторан, дитячий майданчик. Готель у 10 хвилинах ходьби від комплексу. 

Особливість: лавандове поле з видом на місто. Якщо відпочиватимете не у лавандовий сезон, не засмучуйтеся, адже тут є ще одна особливість - басейн з видом на Чортків.

“Панорама Hill” працює цілий рік

Ціни: готель від 630 до 970 грн за добу, басейн від 100 до 400 грн, чани 700-800 грн за годину.

«Мішин-СіТі», с. Добрівляни, Заліщицька громада

«МішиН-СіТі», с. Добрівляни, Заліщицька громада

У комплексі «МішиН-Сіті» є бар, готель, ресторан, аквапарк, басейн з водними гірками, екскурсії, прогулянки на квадроциклах, прокат велосипедів.

Особливість - розташований відпочинковий комплекс у  мальовничій місцині на Тернопільщині, де із вікон готелю відкривається вид на річку Дністер. 

Ціни: двомісний номер у комплексі коштує - 900 грн. Бронювати місця потрібно заздалегідь.

Пляж «Сонячний Берег», смт Залізці

Пляж «Сонячний Берег», смт Залізці

Новий пляж у Залізцях відкрили минулого літа. Тут в оренду пропонують альтанки, лежаки, катамарани. Романтики можуть покататися на гойдалці посеред води.

 

Пляж «Оазис», с. Глядки Тернопільського району

Пляж «Оазис», с. Глядки Тернопільського району

Пляж працює з 10.00 до 21.00. Тут доступні альтанки, відкриті басейни, бар, кальяни. 

Ціни: вхід на весь день у будні - 300 грн, у вихідні - 500 грн. Вхід дітям до 12 років - 200 грн, у вихідні - 350. Діти до зростом до 120 сантиметрів відпочивають безкоштовно. Орендувати альтанку можна від 500 грн до 1000. 

«Лемківський став», с. Верняки Збаразької громади

«Лемківський став», с. Верняки Збаразької громади

Цікаве місце для риболовлі, відпочинку на природі та шашлика. Особливістю «Лемківського ставу»  є дерев’яні хатинки на воді. 

На ставку водяться короп, товстолоб,  щука, карась, плотва, окунь.

Риболовля на ставі без ночівлі - 50 грн за вудку.

База відпочинку «Липина», с. Розгадів на Зборівщині

Це мальовничий куточок у Розгадові на Зборівщині. Тут спокійно і тихо. Чути лише спів птахів. Цікаво облаштована територія. Є озерце з джерельно-чистою водою. Біля дерев’яних будиночків – гойдалки, альтанки, чани, сауна.

Читайте також: Посеред лісів на Тернопільщині є райське місце для відпочинку.

Фото з інстаграм-сторінок Пляж, Nashe, Панорама Hill, Kotovel, МішиН-СіТі, Сонячний Берег, Оазис Пляж, Макс Голубєв та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео