Ростислав Фук

Дефіциту немає: в «Укренерго» розповіли про стан енергостистеми країни

При зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень, наголошують енергетики

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується, повідомляють у пресслужбі «Укренерго».

Як ідеться в повідомленні, споживання електроенергії поступово збільшується, що типово для початку робочого тижня.

Працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії, потужності яких працюють переважно у денні години. Наразі вони працюють уже зранку, частково беручи участь у покритті ранкового піку споживання. Імпорт електроенергії незначний і наближається до нульових значень в результаті стабілізації електропостачання в країні, – кажуть енергетики.

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.


Крім того, росіяни з жовтня 2022 року здійснили десятки ракетних та дронових атак на об’єкти магістральних мереж «Укренерго», завдавши масштабних і складних пошкоджень. Відновлення функціоналу цих об’єктів все ще потребує значних ресурсів та часу, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 лютого на Тернопільщині вимірюватимуть ліміти споживання електроенергії. Жителів області просять використовувати в цей день електроенергію у максимально комфортному для себе режимі.

Читайте також: Як вимикатимуть світло на Тернопільщині в період з 20 по 26 лютого

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео