Віра Олександрович

День Захисника України тепер у Тернополі святкуватимуть біля нового пам’ятника (фоторепортаж)

Покрова1

У Тернополі на території «Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини» сьогодні, 28 серпня, відкрили та освятили монумент Святої Покрови.

Нагадаємо, понад рік тому Тернопільська обласна рада прийняла рішення про створення особливої установи, у який мали представили найвищі здобутки українського військового мистецтва. Відтак новий музей уже об’єднав кілька патріотичних збірок, розташованих по всій області. Усі вони пов’язані з історією визвольних змагань. Про це повідомили на офіційному сайті найвищого представницького органу краю.

Покрова2
Покрова2

Відкриття монументу Святій Покрові біля будівлі, що на вул. Медовій, 5, стало наступним кроком розбудови «Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини». Фундатором цієї пам’ятки, згідно із заповітом, є уродженець Тернопільщини Степан Шпак – колишній громадський діяч і член Видавничого Комітету «Літопис УПА» в Канаді. Витрати з облаштування території обіцяли взяти на себе в обласній раді.

– Переконаний, що тут буде зібрана вся історія боротьби за незалежність, – каже голова найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук. – У тому числі – новітня героїка, яку ми спостерігали під час Революції Гідності та російсько-української війни на сході нашої держави. 

Покрова3
Покрова3

Від ім’я обласної ради, депутатського корпусу і від себе особисто очільник висловив слова подяки ініціаторам спорудження такого монументу, благодійникам, авторам і скульпторам, тобто усім, хто долучився до його створення.

– Дякую і депутатам обласної ради, які проголосували за виділення коштів на благоустрій території та на реконструкцію приміщень музею, – додає він. – Дуже сподіваємося, що департамент фінансів обласної держадміністрації припинить спекуляції навколо рішення обласної ради про бюджет і ми зможемо розпочати ці роботи. Твердо переконаний, що українська влада має відстоювати національні цінності, йти в одному напрямку з інтересами народу, а не стояти на перешкоді у патріотів, плюндруючи пам‘ять про наших Героїв.

Покрова5
Покрова5

Що цікаво, в урочистостях взяли участь представники влади, громадські активісти, представники патріотичних спілок і організацій, а також – члени родин загиблих на сході України вояків.

Покрова4
Покрова4

Врешті він висловив надію, що саме тут, біля монумента «Свята Покрова – опікунка українського війська», 14 жовтня відбуватимуться урочисті заходи з нагоди Дня Українського козацтва, створення УПА, Дня Захисника України.

Фото з сайту обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео