Олена Чепіль

Депутати Тернопільщини проти реформування деяких закладів освіти 

Із відповідною заявою депутати звернулися до Міністерства освіти і науки України під час сесії облради 8 лютого

Відокремлювати фахові коледжі зі складу закладів вищої освіти недоцільно. З такою заявою до Міністерства освіти і науки України звернулися депутати Тернопільської обласної ради під час сьомої сесії, що відбулася 8 лютого. Всі вони переконані якщо відокремлення фахових коледжів відбудеться, то це збільшить освітню нерівність. 

Сьогодні ми прийняли дуже важливе звернення до Міністерства освіти і науки України та Міністра Оксена Лісового щодо недопущення відокремлення фахових коледжів зі структури закладів вищої освіти в самостійні юридичні особи. Це несе в собі великі ризики, що такі коледжі згодом ліквідують і закриють. Отже, ми, як депутати, переконані, що таке рішення є недоцільним та може призвести до втрати робочих місць педагогами, переконаний депутат Тернопільської обласної ради Ярослав Дрюченко.

Нагадаємо, законопроєкт оприлюднили 1 вересня 2023 року на офіційному сайті Міністерства освіти і науки для громадського обговорення. Проте, на Тернопільщині резонансну ініціативу схвалили не всі. 

До слова, сьогодні у мережі закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області, яка налічує 21 заклад, 8 є структурними підрозділами закладів вищої освіти і, відповідно, підлягають реформуванню. Тут навчається 7532 студентів, в тому числі 4537 з них на умовах державного замовлення. 

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео