Віра Олександрович

Депутатів зі всієї Тернопільщини терміново зберуть 23 вересня 

Грушевського

Уже 7-ме пленарне засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у середу, 23 вересня. Основна метра цього зібрання – внести зміни до обласного бюджету на 2020 рік.

Про це повідомили на сайті найвищого представницького органу краю сьогодні, 22 вересня. Розпорядження підписав голова обласної ради Віктор Овчарук. Втім, як стало відомо «Терену» із конфіденційних джерел, сесію скликали на прохання голови обласної держадміністрації (ОДА) Володимира Труша, адже із Києва надійшла субвенція і її треба негайно розподілити, адже кошти мають чітке призначення. Чи вдасться це? Є певні сумніви, адже між облрадою і ОДА триває не просто суперечка, а навіть судова тяганина. Тож частина депутатів, наприклад, може проігнорувати запрошення на сесію і в залі просто не буде кворуму.

Отже, згідно із розпорядженням Віктора Овчарука, депутати мають зібратися об 11 годині в приміщенні конференцзали Тернопільської обласної ради, що на вул. Грушевського, 8. На розгляд 7-го засідання винесли такі питання:

- «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік»; - інші питання поточної роботи Тернопільської обласної ради.

На засідання запросили: голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації, народних депутатів України, обраних від Тернопільщини, керівників управлінь правоохоронних органів краю, голів районних рад, Бережанського, Кременецького, Тернопільського, Чортківського міських голів, голів районних держадміністрацій, а також – керівників структурних підрозділів Тернопільської ОДА.

– Засідання сесії скликати можна дуже швидко, – каже перший заступник голови облради Василь Деревляний. – Тим паче, у нас є робочі питання, які мала б вирішити ще рада цього скликання. Адже ми йшли на цю каденцію, аби працювати заради громади Тернопілля. Хоча, мушу визнати, дійсно останнім часом частина депутатів почала зловживати і використовувала сесії для власного піару. Напередодні виборів дехто собі це дозволяв…

Чиновникам управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА, а також працівникам управління з експлуатації майнового комплексу обласної ради у день проведення засідання наказали забезпечити здійснення карантинних заходів. Зокрема, вони мають організувати проведення температурного скринінгу при вході в приміщення адмінбудинку обласної ради. У випадку виявлення людей із підвищеною температурою та іншими ознаками ГРВІ не допускати їх у приміщення. За необхідності, організувати надання медичної допомоги.

Звісно ж, у фойє будуть дезінфікуючі засоби. Окрім того, до конференцзали допускатимуть лише депутатів і працівників виконавчого апарату обласної ради та запрошених. Допуск представників засобів масової інформації та інших осіб здійснюватимуть за умови їхньої попередньої реєстрації.

Фото з сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео