Віра Олександрович

Нема грошей: палкий привіт Зеленському, Разумкову і Шмигалю відправили з Тернополя (фото)

Сесія

Звернення до Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів щодо відновлення фінансування громадських робіт полетіло із Тернополя 21 серпня.

Автор цього документу – начальниця міського Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська. Депутати підтримали її пропозицію одноголосно, адже, виявилося, що центральна влада вирішила зекономити і взагалі не давати гроші на виконання громадських робіт безробітними.

Нагадаємо, депутати працювали в Українському домі «Перемога». За 3 години вони встигли розглянути понад 300 питань, у тому числівирішили забезпечити школярів спеціальними автобусами із 1 вересня.

Сесія2
Сесія2

У тексті звернення, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Громадські роботи є видом суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, що організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці і матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах. Крім того, передбачена  можливість організації роботодавцями інших робіт, що носять тимчасовий характер.

У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів і Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Проте змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на підставі пп. 2 п. 5 Прикінцевих положень призупинили фінансування громадських робіт із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття…».

Сесія3
Сесія3

За словами Христини Білінської, під час карантину громадські роботи носили лише соціальний характер і були спрямовані на допомогу соціально-незахищеним верствам населення і супровід осіб з інвалідністю. І фінансували все у Тернополі з коштів бюджету громади. Однак, враховуючи невиконання бюджету громади і соціальну важливість громадських робіт, потрібно, щоб у Києві відновили фінансування.

«…звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради, та Прем’єр-міністра України з проханням відновити фінансування громадських робіт із коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування задля повноцінного забезпечення соціальних верств населення, які потребують підтримки та уваги», - йдеться далі у зверненні. Чи буде відповідь із Києва позитивною? Побачимо…

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео