Олеся Поліщук

Студент з Тернопільщини виступатиме в Римі та Відні

kyryyli (1)

Дмитро Кирилів - студент Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької, виступатиме в Римі та Відні.

Про це повідомляють на сайті навчального закладу.

- У дитинстві мав неабияку енергію. Щоб якось її вгамувати, бабуся віддала у 5 років грати на сопілці. Майже через три роки я змінив інструмент – так і почав грати на кларнеті. До 11 років просто ненавидів музичне навчання. А далі – участь та перемоги в конкурсі. Освоювати інструмент виходило все краще. Я й не помітив, як закохався в музику, - розповів Дмитро Кирилів.

Так він провчився до 9 класу, по закінченні якого вирішив вступати в тоді ще Тернопільське училище імені Соломії Крушельницької.

У 2020-му, дізнавшись про конкурс, який проводив Музичний університет Samnium, Дмитро надіслав своє відео соло-композиції.

- Оскільки конкурс Міжнародного оркестрового відбору Auditions Awards у зв’язку із карантином відбувався онлайн, хлопцеві незабаром написали, що він пройшов у другий тур. На цьому етапі учасникам надіслали ноти і дали завдання зіграти оркестрові труднощі. Міжнародне журі конкурсу присвоїло тернополянину за його гру 77 балів, що дозволило йому здобути призове третє місце, - йдеться у повідомленні на сайті мистецького коледжу.

Тепер він зможе виступати в складі оркестру в Римі та Відні влітку 2021 року.

Фото з сайту Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької

Вибір читачів за тиждень

Відео