Ростислав Фук

Діти, батьки яких загинули на війні, безкоштовно харчуватимуться у школах та закладах профтехосвіти Тернополя

Для підтвердження права на отримання пільг до навчального закладу необхідно подати відповідні документи

На засіданні виконавчого комітету внесли зміни до переліку категорій учнів, які звільнені від плати на харчування у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти Тернопільської міської територіальної громади. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Так, відповідно до рішення, безоплатно харчуватимуться діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також тих хто, отримав інвалідність які брали безпосередню участь у захисті безпеки та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України.

Для підтвердження права на отримання пільг в оплаті за харчування до закладу освіти необхідно подати наступні документи:

  • заява матері (батька) або особи, яка їх замінює, про звільнення від плати за харчування;
  • копія документа, що підтверджує статус.

Нагадаємо, з 1 вересня звільнили від плати за харчування також  дітей загиблих військових та тих, хто отримав інвалідність під час участі в АТО чи внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

До слова, у Тернопільській міській територіальній громаді звільнені від оплати за харчування в закладах (групах) дошкільної освіти Тернопільської міської ради діти 14 пільгових категорій, в закладах загальної середньої освіти - учні 12-ти пільгових категорій, у закладах професійної освіти міста та Галицькому фаховому коледжі імені В’ячеслава Чорновола звільнені від оплати за харчування учні 11-ти пільгових категорій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео