Орест Сарматський

Діти у місті на Тернопільщині розчулили армійців (фото)

заставка-дит

Національно-патріотичне свято провели у Теребовлі.

«Хай в серці кожної дитини живе любов до України» - така назва національно-патріотичного свята, яке у розважальному центрі «AURUM» в Теребовлі спільно провели працівники Теребовлянського ясла-садка «Ромашка», Микулинецького центру дітей та юнацтва, 44-ї Тернопільської артилерійської бригади, діти та їхні батьки, військовослужбовці Теребовлянської військової частини, педагоги.

Мета такого патріотичного заходу - виховання у дітей та молоді поваги до родини, рідної держави, до її захисників - військових. На свято завітали представники влади, волонтери, представники громадськості Теребовлянщини – з Микулинецької та Теребовлянської громад.

- Для кожної людини в світі її рідний край – найдорожчий та наймиліший серцю. Це той клаптик землі, що привітав її з життям, де минули дитячі роки, де живуть найближчі люди. Такі почуття зрозумілі тому, що природні. Далі вони поширюються на цілу країну, в якій людина живе, на людей, що говорять однією мовою та створюють спільну культуру. Бо це все робить людей близькими одне до одного, об’єднує. Країна – це велика родина, де всі живуть спільними радощами та проблемами. Тому ми відчуваємо свою причетність та відповідальність за все, що відбувається у державі, тому нам не байдуже, як до нашої Батьківщини ставляться у світі. Зараз у нашому інформаційному просторі багато різних новин і часто дивуємося, чому так багато негативу, чому люди бачать чи хочуть бачити лише негатив? То в Теребовлі все не так, то в державі все не так!  Але є дуже багато позитиву. А, може, кожному потрібно переглянути своє життя? Можливо, потрібно починати із себе? Запитати самого себе: а що я особисто  зробила для свого міста, своєї держави? Може, щось потрібно і мені зробити особисто? Патріотизм – це любов один до одного, любов до своєї родини, сім’ї. І як говорила мати Тереза: «Якщо ви хочете  змінити світ то ідіть додому і любіть свою сім’ю», - з такими словами звернулася до присутніх Анджеліка Романівна Копчак, завідувач Теребовлянського ясла-садка «Ромашка».

е01
е01

Справжній патріотизм має робити людей близькими одне до одного, об’єднувати їх, у тому числі й мовою мистецтва. Під час свята українські пісні звучали у виконанні і дітей, і батьків. Діти середньої групи виконали вальс зі своїми батьками. Зворушливим був танець «Мамина любов» у виконанні дітей і матусь старшої групи. Дуже сподобався глядачам вальс, який заздалегідь підготували військові строкової служби та працівниці ясла-садка «Ромашка». Усі хореографічні композиції в обох закладах підготувала керівник гуртків Наталя Лазорчик. «Ми за волю, ми за мир» - так рішуче налаштовані малюки з «Ромашки», патріотичний флешмоб дітей і дорослих теж не залишив нікого байдужим. А військовий оркестр подарував усім приємні миті насолоди живим звучанням.

Ця позитивна, світла енергія наповнила приміщення, викликала захоплення у глядачів, у тому числі й запрошених армійців-артилеристів, яких розчулили виступи юних аматорів.

t07
t07

З вітальним словами до присутніх звернулися начальник відділу освіти Теребовлянської міської ради Світлана Зеновіївна Климко, головний спеціаліст відділу освіти Теребовлянської райдержадміністрації Наталя Іванівна Яцух та тимчасово виконуючий обов’язки командира 44 бригади полковник Олександр Юрійович Машковський. Він звернув увагу на могутній дух патріотизму, особливо у наймолодших артистів, вихованців Теребовлянського ясла-садка «Ромашка», Микулинецького центру дітей та юнацтва і висловив сподівання, що через 10-15 років виросте покоління справжніх сучасних патріотів своєї землі.

t04
t04

r05
r05

Організатори такої чудової імпрези подякували власникам розважального закладу «AURUM» Валерію та Мар’яні Кацімон за надане приміщення для проведення заходу, виконавчому директору ТОВ «Микулинецький Бровар» Володимиру Трояну за солодкий стіл для маленьких артистів. Окрема вдячність начальнику відділу освіти Теребовлянської міської ради Світлані Зеновіївні Климко за розуміння, підтримку  та допомогу в організації святкової програми,  щира подяка батькам вихованців Теребовлянського ясла-садка «Ромашка» за участь у святі та співпрацю у втіленні спільних з педагогами ідей.

e02
e02

t03
t03

Фото надано адміністрацією Теребовлянського ясла-садка «Ромашка»

Вибір читачів за тиждень

Відео