Для тернопільських пільговиків «лафа» продовжується

Цього року пільги на проїзд не скасовуватимуть.

У Держбюджеті виділено достатньо коштів для забезпечення пільгового проїзду соціально незахищених верств населення протягом поточного року.

Про це в інтерв’ю «ЛігаБізнесІнформ» заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Насамперед, хочу сказати, що пільги на проїзд залишаться. І цього року ми обійдемося без скорочення: виділеного фінансування для цього достатньо. Згодом будемо змінювати принцип надання пільг на проїзд. Вони збережуться і надалі, але будуть працювати в іншому вигляді», – сказав він.

За словами Павла Розенка, необхідність реформування системи пільг зумовлена тим, що на сьогодні взаємозаліки між державою і організаціями, які надають послуги,– суцільні корупційні схеми та неефективне використання бюджетних грошей.

«Фактично ми не можемо перевірити і переконатися в обсягах наданих перевізниками пільгових послуг і проконтролювати цільове використання бюджетних грошей автопарками та іншими організаціями», – зауважив він.

На переконання міністра, перемогти корупцію у цій сфері можливо тільки шляхом монетизації пільг на проїзд, коли пільговик фізично оплачує свій проїзд, а держава ці гроші компенсує безпосередньо персонально йому, а не шляхом перерахування незрозумілих сум підприємствам громадського транспорту.

«Зараз працюємо над цим, вибудовуємо технологію. Сподіваємося, що працювати вона почне з 2016 року. Але потрібно провести масовану інформаційну кампанію, пояснити людям, що, як і чому змінюється, що пільги залишаться. Вони просто видозміняться. Якщо буде підтримка суспільства, скасувати реформи буде неможливо», – наголосив Розенко.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео