Дмитро Підручний - бронзовий призер чемпіонату Європи

5_main

Чемпіонат Європи з біатлону у білоруських Раубічах стартував чоловічим суперспринтом. З-поміж усіх українців на трасу вийшов тернополянин Дмитро Підручний.

Зауважу, суперспринт - наймолодша біатлонна дисципліна, яка складається з двох змагань: «Суперспринт - кваліфікація» та «Суперспринт - фінал». До останньої пробивається лише 30 найкращих за результатами кваліфікації. «Суперспринт - кваліфікація» має лише два вогневі рубежі, тоді як «Суперспринт - фінал» - чотири. У кваліфікації та фініші на кожній стрільбі у спортсмена 1 запасний патрон. Якщо після 6-и пострілів залишилися незакриті мішені, біатлоніст відправляється на штрафне коло 75 метрів. «Суперспринт - фінал» аналогічний до мас-старту.

До слова, як зазначив Дмитро Підручний, суперспринт він біжить вперше:

- Ще жодного разу не біг суперспринт. Чимось схоже на одиночну змішану естафету: драйвова і швидка гонка, де особливо не встигаєш подумати. Гадаю, буде цікаво і мені, і глядачам... Тут є два кола: 2,5 та 1,5 кілометри і ще десь 2 км між ними. На тренуванні проїхав довше коло, мені GPS показав 2100 м. Не знаю, як вони рахують. Можливо, ще снігу насипатимуть, або по стадіону будемо додаткові петлі нарізати.

«Лежку» тернополянин закрив з п'яти, виїхавши на трасу у ролі лідера. «Стійка» пройшла з одним колом штрафу.

Фінішував Дмитро Підручний шостим, тим самим кваліфікувавшись до фіналу суперспринту. Також на трасу вийдуть Руслан Ткаленко й Артем Прима.

- Я б не сказав, що було складно. Однак гонка надшвидка, ще й важка траса. Сніг - суцільна каша, аби не зависати, треба високо підносити ноги. Таке враження, що ти не біжиш, а йдеш повільно - прокоментував старт кваліфікації Дмитро Підручний. - Думаю, з кожною хвилиною траса ставатиме важчою, бо проблеми були ще на пристрілці.

У фіналі 30 кращих спортсменів одночасно вийшли на трасу під тими номерами, на яких позиціях фінішували у кваліфікації.

На першому колі Підручний тримався на початку цільного пелетону. «Лежку» тернополянин закрив чисто, вийшовши другим +1,0 с. Другу стрільбу біатлоніст відпрацював з нуля, виїхавши першим із гандикапом у 6 с.

«Стійка» обійшлася для Дмитра з колом штрафу. Як результат - 8-а позиція +11,5. Останній вогневий рубіж тернополянин пройшов, використавши запасний патрон.

Фінішував Дмитро Підручний третім.

- Останнім часом маю проблеми зі «стійкою». Однак боровся, старався, перетерпів і навіть дістав першу двійку. Це мій дебют, який, як на мене, вийшов непоганим, - поділився тернопільський біатлоніст. - На щастя, зараз немає проблем зі спиною, тому можу викладатися на максимумі. 

Минулої неділі завершився чемпіонат світу. Змагання не обійшлися без скандалу та дискредитації збірної України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео