Віра Олександрович

До 12 років тюрми загрожує власнику будівельної компанії на Тернопільщині

СБУ1

Спецпризначенці СБУ на Тернопільщині системно протидіють загрозам критичній інфраструктурі. Про ефективність цієї роботи свідчать факти.

Як повідомили у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю УСБУ в області, у межах діяльності із захисту важливих інфраструктурних об’єктів і галузей економіки від початку 2021 року співробітники управління СБУ у Тернопільській області запобігли 40-ка надзвичайним подіям на об’єктах критичної інфраструктури регіону, попередили нанесення збитків економіці країни на 17,8 млн грн, а також відновили права державної та комунальної власності на майно вартістю понад 118 млн грн.

- За матеріалами спецслужби, 76 кримінальних проваджень розпочали стосовно осіб, дії яких посягали на економічну безпеку України, - звітують в управлінні СБУ. – Окрім того, 10-ти правопорушникам повідомили про підозру у вчиненні злочинів за викритими фактами. Трьох зловмисників уже притягнули до відповідальності.

Зокрема, йдеться у документі, понад 1 млн грн збитків повернули одному з державних лісових господарств Тернопільщини його посадовці.

СБУ2
СБУ2

- Із вини двох керівників підприємства 3 роки поспіль лісгосп власним коштом оплачував транспортування лісосировини, яку постачав одній із комерційних структур, - пояснюють правоохоронці. – Хоча, відповідно до укладеного договору, оплату транспортування деревини мали здійснювати замовники продукції.

Збитки державному підприємству вже відшкодували у повному обсязі, а обвинувальні акти стосовно зловмисників скерували до суду.

- Від 7 до 12 років позбавлення волі загрожує власнику місцевої будівельної компанії, яка виконувала роботи з реконструкції лікувального корпусу і будівництва приймального відділення для військовослужбовців і ветеранів в одному із населених пунктів області, - додають правоохоронці. – Виявилося, з метою привласнення коштів ділки вносили завідомо неправдиві дані у звітну документацію. На 15,5% завищивши вартість робіт, зловмисники завдали збитків державному і місцевому бюджетам на понад 3,3 млн грн.

За всіма фактами викритих СБУ протиправних дій тривають слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення і притягнення до відповідальності усіх причетних осіб.

Фото надані Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео