Ростислав Фук

До відновлення «Київстару» залучили кіберфахівців СБУ

Відповідальність за атаку взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань, заявляють в СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти «Київстару» у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після хакерської атаки 12 грудня. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити дротовий інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

Цифровій інфраструктурі «Київстару» завдали критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності, – йдеться в повідомленні.

СБУ продовжує документувати кібератаку рф по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин рашистів.

Нагадаємо, зранку 12 грудня стався масштабний збій у мережі «Київстар». Проблему ще вирішують, тим часом мільйони абонентів залишаються без мобільного зв’язку та інтернету. Про масовану DDoS-атаку, яку вже вдалося відбити, заявив Monobank. Про перебої в роботі банкоматів і терміналів також повідомляє ПриватБанк і Ощадбанк. 

У магазинах мобільних операторів у Тернополі черги і ажіотаж

Збій у «Київстар» вплинув на розрахунок у громадському транспорті Тернополя

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео