До програми енергоефективності зголосилося два будинки

Зараз роботи тривають на двох будинках вул. Лисенка, 6 та бульвар Д.Галицького, 16. Відповідно до «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя» передбачено спів фінансування: 70% коштів на утеплення будинків виділяють з міського бюджету, а інші 30% повинні оплатити самі мешканці будинку.

Програма енергоефективності передбачає утеплення фасадів стін, заміну вікон у місцях загального користування, встановлення індивідуальних теплових пунктів, датчиків руху та освітлення.
«У зв’язку з підвищення цін на газ та електрику, загрозу подачі газу, люди почали розуміти, що таке збереження тепла. Якщо впровадити утеплення фасаду будинку, то це забезпечує зменшення споживання енергоносіїв щонайменше на 20-25%, - каже міський голова Сергій Надал. – Тернополяни, які хочуть долучитися до «Програми» повинні провести загальнобудинкові збори, під час яких вирішити -  утеплювати фасад чи встановлювати індивідуальні теплові пункти, чи, можливо, весь перелік програми. Після цього треба замовити кошторисну документацію та подати усі документи в управління ЖКГ».

Джерело: rada.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео