Віра Олександрович

Доходи на Тернопільщині перевищують пов'язані з ними витрати

Гроші1

Тернопільські підприємства суттєво збільшили сплату з податку на прибуток. Причому до місцевих скарбниць вже потрапило 2,4 млн грн.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 21,2 млн грн податку на прибуток підприємств сплатили суб’єкти господарювання з Тернопільщини до зведеного бюджету у січні-лютому 2021-го, - звітують у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 24,1%, тобто надійшло 17,1 тис. грн додатково.

До державного бюджету, за словами податківців, вдалося забезпечити 18,8 млн грн цього податку, а до місцевих скарбниць – 2,4 млн грн. Планові показники перевищили на 21,2 і 53,1%, відповідно.

- Цьогоріч упродовж двох місяців до зведеного бюджету надійшло 600 тис. грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що вилучається до бюджету, - уточнюють у податковій. - Виконання індикативу забезпечили майже в 5 разів більше, адже при очікуваних 100 тис. грн реальна сплата склала 600 тис. грн.

До речі, місцеві скарбниці на Тернопільщині отримали в півтора раза більше транспортного податку, ніж сподівалися. Причому левову частку цієї суми спрямували суб’єкти підприємницької діяльності-юридичні особи.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео