Тамара Коблик

Долина нарцисів розквітла у місті на Тернопільщині (фото)

Чудова ідея для мандрівки у вихідні

Долина нарцисів та ірисів квітне на березі річки у Збаражі на Тернопільщині. Про це розповіли на сторінці Збаразького будинку дитячої та юнацької творчості у фейсбуці.

В рамках місячника благоустрою та Всеукраїнської  акції «За чисте  довкілля», педагогічний колектив Будинку дитячої та юнацької творчості вийшов попрацювати на Долину нарцисів та Долину ірисів. Нарциси приємно здивували нас першими квітами. Ми висадили декоративні кущі та дерева на цій ділянці, щоб доповнити всю красу, - йдеться у повідомленні. - Дякуємо збаражанці Руслані Боднар за подаровані корінці ірисів. А також запрошуємо всіх любителів квітів, справжніх патріотів свого міста допомагати доглядати за цими ділянки. 

Проєкт започатковано у 2019 році. Квіти розростаються, але й потребують постійного догляду.

Ми намагались наблизити цей ландшафт до природного, тому допускаємо різнобарв’я дикоростучих квітів і трав. Віримо, що у майбутньому спільними зусиллями квітучі долини будуть розростатись і тішити перехожих, адже нам так потрібні приємні емоції, - пишуть на сторінці Збаразького будинку дитячої та юнацької творчості у фейсбуці.

Нагадаємо, цілу галявину крокусів можна побачити всього за 10 кілометрів від Тернополя – у селі Охримівці. Фіолетові та жовті весняні квіти цвітуть на території місцевого відпочинкового комплексу.

Читайте також: У ботанічному саду на Тернопільщині розквітли магнолії та рододендрони (фото)

У ботсаду на Тернопільщині цвітуть сотні крокусів (фотофакт)

Фото зі сторінки Збаразького будинку дитячої та юнацької творчості у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео