Про підтримку вимушених переселенців говоритимуть на форумі у Тернополі

Міжнародний форум за участі представників влади, благодійних фондів і громадських організацій відбудеться 17 березня

Як підтримати переселенців і допомогти налагодити життя у новій громаді? Які інструменти адаптації та інтеграції нових мешканців ефективні? Про це йтиметься під час міжнародного форуму “Інтеграція внутрішньо переміщених осіб на Тернопільщині: дієві інструменти та роль Ради ВПО”, що відбудеться 17 березня у м. Тернопіль (приміщення готельно-ресторанного комплексу Garden Hall, вул. Шептицького, 30). Початок о 9:30.

З початку повномасштабного вторгнення Тернопільщина прийняла понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб. За словами начальника обласної військової адміністрації Володимира Труша, зараз у регіоні проживають понад 80 тисяч переселенців. Те, яким буде життя вимушено переміщених осіб (ВПО), залежить від громадського сектору, бізнесу, місцевої влади. Та, безумовно, від них самих. 

Тому головна мета форуму — виробити спільне бачення підтримки, адаптації та інтеграції ВПО, почути від них про їхні потреби. А ще — з’ясувати, як підвищити рівень співпраці влади та громади у цих питаннях і поділитися позитивним досвідом проєктів для ВПО.

Захід стане майданчиком для спілкування між переселенцями Тернопільщини, владою, бізнесом і громадським сектором. Адже саме координація їхніх зусиль допоможе переселенцям стабілізувати життя на новому місці та відчути себе частиною громади. Одним з інструментів у цій співпраці є Рада з питань ВПО.

Під час заходу учасники/ці форуму:

  • обговорять можливості працевлаштування ВПО, підтримки та захисту переміщеного бізнесу в Тернопільській області;
  • проаналізують основні тенденції, ключові потреби, ситуації, що потребують реагування;
  • розглянуть інструменти адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб;
  • представлять переваги та роль рад ВПО як потужного інструменту на шляху інтеграції ВПО;
  • презентують чинні гуманітарні ініціативи для переселенців і запланують можливі партнерства.

На форумі будуть представники влади, громадських організацій, благодійних фондів, місцевого і релокованого бізнесу. Також відбудеться резентація ярмарку виробів ВПО “Незламні”.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео