Ростислав Фук

Допомога від держави обернулася жительці Тернопільщини втратою значної суми грошей

Аферист попросив жінку зайти у мобільний додаток і провести деякі операції для того, щоб вона могла отримати кошти

Шахрай

До лановецьких правоохоронців надійшла інформація від жительки Вишнівецької громади про вчинення щодо неї шахрайських дій. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець і відрекомендувався менеджером банку. Він повідомив, що їй надійшло нарахування для отримання грошової допомоги від держави. Жінка повірила, адже раніше подавала заявку на оформлення таких виплат.

Аферист попросив жінку зайти у банківський мобільний додаток і провести деякі операції для того, щоб вона могла отримати кошти. У додатку жінка побачила віртуальну карту, на якій було декілька тисяч гривень. Псевдоменеджер сказав, що ці гроші потрібно перекинути на інший рахунок, аби вона могла скористатися ними. Потерпіла виконувала усі вказівки. У результаті перекинула зі своїх карток 26 тисяч гривень на чужі рахунки.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для встановлення особи шахрая та притягнення його до відповідальності.

Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними та не довіряти телефонним незнайомцям. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють. У жодному разі не проводьте жодних операцій з картками в телефонному режимі, не перекидайте кошти на невідомі вам рахунки та не розголошуйте коди, які надходять вам на телефон. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102», – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео