Дороги Тернопільщини підготовляють до зимового періоду

zasidannya

Окрім дорожньо-ремонтних робіт, які ще тривають на автошляхах краю, дорожники розпочали активну підготовку до зимового періоду.

    Днями відбулася спільна виїзна нарада Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, Тернопільського облавтодору та районних дорожніх організацій. Одне з основних та актуальних на даний час питань, які розглядалися на нараді, це підготовка мережі доріг Тернопільщини до зимового періоду, повідомляє gazeta1.

    Станом на 1 жовтня 2016 року заготовлено 23,8 тис. тонн піску та фрикційних матеріалів і 2,87 тис. тонн технічної солі. Для створення снігозахисту відремонтовано всі наявні в господарствах снігозатримуючі щити в кількості  2100 штук. Заплановано влаштувати  30000 п. м засобів пасивного снігозахисту з планкових та хмизових щитів на снігозаносних ділянках.

    Із 186 одиниць техніки та механізмів підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період: роторні снігоочищувачі (6 одиниць), бульдозери (3), автогрейдери (22), піскорозкидачі (23), навантажувачі (22), інша снігоочисна техніка: трактори Т-150, К-701 (31 одиниця), солерозподілювачі (2), навісне обладнання (40).

    Додатково укладено 17 угод на залучення техніки сторонніх організацій.

    Начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юликзазначив, що підготовка до зимового періоду на цьому не завершується і триватиме до 1 листопада.

    Шляховики Тернопільщини за минулий тиждень ліквідували  14597 кв. м  ямковості та різного роду деформацій дорожнього покриття. За допомогою гарячого асфальтобетону відремонтовано 11517 кв. м, струменевим методом – 3080 кв. м. Щоденно на дорогах загального користування працювали бригади  підрядних організацій Дп «Тернопільський облавтодор», ТзОВ «ДорМакс» та «ТехноБудЦентр».

    Перелік доріг, на яких працювали шляховики минулого тижня:  Зборів – Поморяни, Березовиця – Острів, Галич – Сатанів, Жовнівка – Коржова, Кальне – Іква, Борщів – Заліщики, Зелена – Бариш, Тернопіль – Ланівці, Зборів – Вертелка, Катеринівка – Борсуки, Щаснівка – Медин, Тернопіль – Хоростків через Козівку (с.Ілавче), Могильниця – Ласківці, Шумськ – Білокриниця, Підгайці – Голгоча, Кровінка – Сущин (ділянка Кровінка – Лошнів).

Вибір читачів за тиждень

Відео