Тамара Коблик

Дощ не завада: у Тернополі 26-ий рік поспіль бігали довкола ставу (фото)

Переможцем «Тернопільської озеряни 2022» серед чоловіків став тернополянин Ігор Заремба з результатом 30 хвилин 28 секунд, а серед жінок та дівчат – 16-річна Ольга Правецька, яка показала результат 37 хвилин 30 секунд

Попри суворість воєнного часу та не звертаючи увагу на проливний дощ, у Тернополі вже 26-ий рік поспіль у День фізичної культури і спорту відбулись легкоатлетичні змагання з бігу «Тернопільська озеряна 2022». Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Цьогоріч спортивний захід - подолання дистанції у 9 км довкола Тернопільського ставу - пройшов на підтримку Збройних сил України. Учасниками його стали 250 спортсменів, причому близько двадцяти долучились до пробігу онлайн. Виконуючи головну вимогу – пробігти 9 км у своєму місті та підтвердити подолану дистанцію в інноваційному додатку «Strava», в «Озеряні» виступили шанувальники спорту із Польщі, Німеччини, Канади, Британії та багатьох міст України.

Цьогоріч для учасників пробігу не було поділу на вікові категорії, відтак переможцями та призерами стали ті, хто увійшов до трійки лідерів серед чоловіків і жінок. Разом із тим, кожен учасник отримав цікавий та пам’ятний стартовий набір, а при перетині лінію фінішу - пам’ятну медаль. А переможцем серед чоловіків став тернополянин Ігор Заремба з результатом 30 хвилин 28 секунд, а серед жінок та дівчат – 16-річна Ольга Правецька, яка показала результат 37 хвилин 30 секунд. До речі, дівчина вже чотири роки займається легкою атлетикою, є вихованкою ОДЮСШ (тренер Ольга Стефанишина).

Організаторами змагань виступили управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, Федерація легкої атлетики Тернопільської області.

Нагадаємо, що змагання серед шанувальників бігу «Тернопільська Озеряна» з нагоди Дня фізичної культури і спорту у Тернополі проводять з 1997 року.

Фото зі сторінки Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення у соцмережах

Вибір читачів за тиждень

Відео