Тамара Коблик

Дитсадків у Тернопільській громаді побільшало

У порівнянні з попереднім роком кількість класів у школах зменшилась на три, а кількість учнів - на 267

садок біла
Мережу освітніх закладів Тернополя на 2022-2023 навчальний рік затвердив виконком. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Відтак, мережа дошкільних навчальних закладів міста змінилася наступним чином:

  • відкрито дошкільний навчальний заклад №7, реорганізовано початкову школу №4 у садочок №32. Порівняно з минулим роком, дошкільних закладів стало на два більше. Учнів, які навчалися у Тернопільській початковій школі №4 переведено у загальноосвітню школу №25;
  • дошкільні підрозділи функціонують на базі трьох початкових шкіл №2, 3, 5 та двох закладів загальної середньої освіти, а саме  №30 та Чернихівської загальноосвітньої школи;
  • загалом для дітей дошкільного віку працює 362 групи, що на одну групу, ніж попереднього року. У садочки міста зараховано 226 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Щодо закладів загальної середньої освіти, їх загальна кількість становить 44, відповідно класів – 1070, а учнів – 30593. У порівнянні з попереднім роком кількість класів зменшилась на три, а кількість учнів - на 267. Середня наповнюваність у класах становить 28,6 учня. Загальну середню освіту у школах Тернополя здобуває 868 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Як відзначає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Дідич, у місті для дітей із особливими освітніми потребами функціонують інклюзивні класи і їх кількість збільшилась на 19. Водночас кількість груп продовженого дня у цьому році зменшено на 9.

У місті збережена мережа закладів позашкільної освіти, зокрема, 3764 учні займаються у таких комунальних закладах як «Станція юних техніків», «Центр творчості дітей та юнацтва», «Школа народних ремесел», «Дитяча хорова школа «Зоринка» імені Ізидора Доскоча». Водночас кількість груп зменшилась на 10, відповідно вихованців - на 136.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео