Оксана Бучко

Думки тернополян щодо небезпеки коронавірусу розділились

2dc4a05c52b8150271a209c6ff07ab75

Про небезпеку коронавірусу, режим роботи та ефективність обмежувальних заходів тернополяни розповіли під час опитування. Його провели представники соціологічної групи «Рейтинг» 13-16 квітня.

Небезпека

Тож 49% опитаних бачать реальною загрозу коронавірусу особисто для себе та для їхніх родин, 45% – протилежної думки.

Робота

До початку карантину 55% опитаних мали роботу. Серед них 21% зазначили, що продовжують працювати в звичному режимі після запровадження обмежень. 17% – працюють дистанційно, 15% – знаходяться у відпустці за власним бажанням і лише 2% – втратили роботу.

Вихід з дому

Попри карантин, 13% опитаних зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 30% – один раз на день. Водночас 48% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 8% – взагалі намагаються не виходити. Частіше про високий рівень обмежень виходу з дому зазначали жінки та найстарші опитані.

Наявність захисних масок

69% зазначили, що мають захисні маски в достатній кількості, 27% – мають але недостатньо, 4% – не мають взагалі. Серед тих, хто має маски в достатній кількості абсолютна більшість одягають їх часто, коли виходять на вулицю (близько 90%).

97% підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях. 74% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину, 21% – проти. Останніх дещо більше серед молодших опитаних та чоловіків.

Ефективність обмежень

67% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними. 20% стверджують, що вони є занадто м’якими. Лише 7% переконані, що заходи є надто жорсткими.

Аудиторія: жителі Тернополя від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 800 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 3,5%. Терміни проведення: 13-16 квітня 2020 р.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео