Олеся Поліщук

Два дні в Тернополі триватиме всеукраїнський молодіжний форум

877adbd6641f345e

Сьогодні в Тернополі розпочався форум Молодіжної столиці України «МолоДійТе!». Він триватиме протягом 25-26 вересня.

У ньому беруть участь понад 1 000 осіб. Про це повідомляє «Суспільне». Цей захід у нашому обласному центрі проводять вперше. В його програмі: лекції, презентації, панельні дискусії, інтерв’ю, виступи музичних гуртів, покази фільмів. 

Начальниця міського управління сім'ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради Христина Білінська каже, що захід відбувається на Театральному майдані, також діятиме локація біля пам’ятника Івану Франку і в Українському домі «Перемога».

- Форум відбувається у Тернополі, бо Тернопіль – молодіжна столиця України. Під час заходу багато активних людей, які можуть обмінятися і поділитися досвідом саме у «Молодіжній столиці України», бо до нас приїжджає молодь із Польщі. Основною метою заходу є активізувати молодь. Міністерство молоді та спорту України виділяє кожного року для міста переможця конкурсу «Молодіжна столиця України» для проведення форуму 500 тисяч гривень, а також місто-переможець виділяє кошти у рівнозначній сумі, – розповіла Христина Білінська.

d9d171dbb74555ce
d9d171dbb74555ce

Програма заходу складається з восьми напрямків: молодіжна участь, національно-патріотичне виховання, волонтерство, спорт, мистецтво, духовність молоді, профорієнтація та працевлаштування, наука.

Спікером та почесним гостем Всеукраїнського форуму є український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст Олег Сенцов. Відбудеться показ української історичної фентезі-стрічки «Чорний козак». 

Нагадаємо, у 2019 році Тернопіль здобув статус «Молодіжної столиці України – 2020». Національний конкурс «Молодіжна столиця України» проводять з 2017 року, його ініціаторами є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України.

c252daf631e8649a
c252daf631e8649a

Фото з сайту Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео