Віра Олександрович

Два ключових для Тернопільщини документи ухвалили і попрощалися до наступного року (фото)

Сесія_ф

Два ключових документи – «Програму соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області», а також обласний бюджет на 2019 рік ухвалили на виїзному засіданні сесії обласної ради сьогодні, 20 грудня.

Нагадаємо, зібрали політиків цього разу у Чорткові (читайте про це ТУТ і ТУТ – прим.). Причому депутати ще на початку засідання підтримали пропозицію голови обласної ради Віктора Овчарука розглянути низку найважливіших для краю проектів і закрити Х-ту сесію. Розгляд інших пунктів перенесли на наступну – уже 11-ту сесію. Коли і де вона відбудеться – наразі не відомо.

Пласт
Пласт

Сьогоднішнє засідання не минулося без урочистостей. До депутатів, зокрема, завітали тернопільські пластуни, які згідно із традицією, передали депутатам Вифлеємський вогонь миру. Зауважимо, щорічно скаути із різних країн світу запалюють вогонь від лампадки у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа і роздають його вірянам, щоб святиня до Різдва потрапила у кожну родину. Власне, така ж передача вогню відбулася вчора і в Тернополі («Терен» про це писав ТУТ – прим.).

Депутати4
Депутати4

Що цікаво, приймав сьогодні своїх колег Мирослав Білик – голова фракції БПП, директор Чортківського медичного коледжу. Загалом до порядку денного депутати внесли понад 80 питань. Наприклад, сесія взяла до відома звіт голови обласної ради про його діяльність із грудня 2017 року до грудня 2018 року. Підтримали політики також питання «Про проект обласної програми здійснення заходів щодо відновлення військових містечок №15 і №25 у м. Тернопіль на 2019-2021 рр.». Окрім того, внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік, аби закрити «дірки», що проявилися у кошторисі переважно у сфері освіти і медицини.

Депутати також підтримали низку пропозицій і запитів своїх колег. Також обранці краян підтримати ініціативу Кременецької районної ради щодо перейменування села Зеблози на село Зеблази Чугалівської сільської ради Кременецького району. Адже це питання відкладалося уже кілька засідань поспіль.

Президія
Президія

До речі, закриваючи засідання близько 17 години, Віктор Овчарук подякував депутатам за роботу протягом року і, зокрема, на цьому виїзному засіданні. Насамперед очільник був вдячний за те, що Тернопілля отримало головний фінансовий документ на 2019 рік. Докладно про бюджет краю на наступний рік, а також - найцікавіше, що відбувалося 20 грудня у Чорткові, читайте на «Терені» згодом.

Фото із сайту te-rada.org і зі сторінки Ольги Хоми у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео