Віра Олександрович

Ефект від детінізації економіки на Тернопільщині - 82%

Детінізація

Внесок податку на додану вартість (ПДВ) від бізнесу Тернопільщини – на 82% вищий, ніж торік. Такий результат допомогла втілити детінізація економічних процесів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- «Плюс» 303,4 млн грн до рівня показників І-го кварталу 2020-го, або 81,9%, - саме на стільки більше ПДВ сплатили суб’єкти господарювання з Тернопілля у січні-березні 2021 року, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Сума сплаченого становить 674,2 млн грн.

За словами головного посадовця, середньомісячна сплата ПДВ у І-му кварталі складала 224,7 млн грн.

- Порівняно із січнем-березнем 2020-го – «плюс» 101,1 млн грн, адже торік сплачували 123,6 млн грн, – додає очільник податкової служби краю.

На думку Михайла Яцини, позитивна динаміка збільшення сплати ПДВ свідчить про його ефективне адміністрування та детінізацію економічних процесів. Мовляв, це дозволяє хоча б опосередковано залучити до оподаткування частину тих доходів, які не охоплюються іншими прямими податками, зокрема податком на доходи.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео