Орест Сарматський

Ексголова ОДА продав 15 га курортної землі АТОвців (Агроновини)

1501

СБУ задокументувала протиправну схему відчуження земельної ділянки та водних об’єктів, розташованих в її межах, ексочільником Львівської облдержадміністрації.

Як встановило слідство, експосадовець видав незаконне розпорядження щодо відчуження земельної ділянки  розміром 15,6 гектара, у межах якої знаходиться водний об’єкт загальнодержавного значення  площею 9,2 гектара. Ділянка відійшла комерційній структурі для функціонування заміського готельного комплексу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

Згідно з чинним законодавством можливість передачі земельних ділянок водного фонду, зайнятих незамкненими природними водоймами такої площі у приватну власність, непередбачена. Своїми діями ексголова ОДА завдав державі шкоди на понад 7 мільйонів гривень.

Оперативники Служби спільно з прокурорами та залученими експертами провели слідчі дії,  зокрема, огляд земельної ділянки і об’єкта водного фонду на території відпочинкового комплексу.

За їхніми результатами ексочільнику адміністрації області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Стало відомо, чому в Україні імпорт свинини усередині року зріс утричі

1502
1502

Про це розповів генеральний директор Центру підвищення ефективності в тваринництві, виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко.

ЗМІ написали про збільшення імпорту свинини у травні 2020 року втричі у порівнянні з травнем 2019 року чи місяцем раніше. За один місяць Україна ввезла практично стільки ж свинини, скільки за період з січня по квітень.

Асоціація «Свинарі України» пояснила збільшення імпорту ситуативно меншими цінами на свинину в забійній вазі в ЄС – 1,6 євро/кг та інших країнах порівняно із цінами травня 2019 р. Насправді, ціни на свинину в ЄС у травні 2019 року були практично на тому ж рівні. В Бразилії, США і Канаді як поточні, так і минулорічні ціни на свинину знаходяться на рівні 1,0-1,3 євро/кг.

Оцінимо конкурентоздатність європейської свинини на українському ринку, а відтак і української на європейському. При ціні в ЄС на напівтуші свиней 1,6 євро/кг, собівартість імпортованої свинини в Україні складає 58 грн/кг з ПДВ. За ціни в Україні на живих свиней 45 грн собівартість напівтуш для співставності складає 68 грн/кг, тобто вища за імпортну на 10 грн/кг.

Щоб урівняти за ціною напівтуші свиней, вирощених в ЄС та в Україні, ціна на живих свиней в Україні має бути не більше 38 грн/кг з ПДВ.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео