Ростислав Фук

Експорт соняшникової олії подорожчав на майже 40%

З початку російського вторгнення попит імпортерів на олію оцінюють як досить високий

Від початку російського вторгнення в Україну ціни на експортовану соняшникову олію зросли на 40%. Про це повідомляє agronews.ua.

Бутильована рафінована соняшникова олія, яка експортується з України, подорожчала на 33−39% з початку російської військової агресії. Тепер воно коштує $2−2,25/л за умов доставки FCA ( Free Carrier, з доставкою товару покупцю в обумовлене місце), – йдеться в повідомленні.

Соняшникова олія подорожчала через зменшення пропозиції внаслідок повної зупинки діяльності або суттєвого скорочення обсягів виробництва через війну та часткову окупацію територій України.

З початку російського вторгнення попит імпортерів на олію оцінюють як досить високий. Це сталося через блокаду росією українських морських портів та інфраструктуру для експорту олії та іншої сільськогосподарської продукції.

Також переорієнтація експорту на залізничну логістику та автотранспорт призвели до перевантаження  інфраструктури. Це призвело до додаткових затримок постачання пляшкової олії на зовнішні ринки та вплинуло на зростання її цін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео