Ростислав Фук

Ексзаступника мера Тернополя підозрюють у незаконній приватизації історичної будівлі в центрі міста

Чоловік відповідатиме в суді за чотирма кримінальними статтями

В організації незаконної приватизації історичної будівлі у центрі Тернополя вартістю понад 30 млн грн підозрюють ексзаступника мера міста. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За версією слідчих, чоловік, користуючись своїм авторитетом та знайомствами у сфері місцевого самоврядування, організував незаконну передачу майна колишньої залізничної лікарні в оренду приватній фірмі, щоб потім під приводом здійснення удаваних ремонтних робіт приватизувати.

Під його керівництвом були підроблені офіційні документи про виконання робіт з реставрації та пристосування Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на вул. І. Франка, 3, в м. Тернополі на понад 4 млн грн, хоча задекларовані роботи виконані не були. Саме колишній заступник міського голови організував втілення приватизаційної схеми, шляхом надання вказівок та регулювання процесом передачі історичної будівлі з комунальної власності міста приватним особам. Завдяки злагодженим діям прокуратури, СБУ та ДБР вдалось запобігти незаконній приватизації, - кажуть у прокуратурі.

Чоловік відповідатиме в суді за частиною 3 статті 27, частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 233 та частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу України.

До суду також скерували обвинувальні акти стосовно керівника приватної фірми, інспектора архітектурно-будівельної інспекції, підрядника та інспектора технічного нагляду, які є причетними до цієї справи.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео