Дарія Шевченко

Факультет філології і журналістики гучно відзначив своє 40-річчя (фоторепортаж, відео)

75521631_482180155717662_6233365338960953344_n

Сьогодні, 30 жовтня, у стінах Тернопільського національного педагогічного університету панував святковий настрій. Факультет філології і журналістики відзначав поважну дату – 40 років з дня заснування. Святкування розпочалось о 10 годині. У декількох аудиторіях відбулися зустрічі студентів з випускниками факультету. Останні розповідали про те, як змогли успішно реалізуватись та давали молодому поколінню слушні поради.

Святкову атмосферу доповнив флешмоб студенток 1-го курсу у супроводі музичного оркестру. Кожен бажаючий мав змогу зробити світлину у спеціальній фотозоні. Офіційна частина продовжилась у актовому залі, куди завітали представники місцевої влади, викладацький склад університету, випускники та студенти. Зокрема, ректор вишу Богдан Буяк наголосив на потужності факультету.

– 40 років факультету, 40 років дуже потужній справі, яку організували не менш потужні люди. Це справа, якою по сьогоднішній день живе колектив, викладачі, колектив студентів та багатотисячний колектив випускників факультету філології і журналістики. Мене тішить, що у структурі нашого університету є такий потужний факультет, – сказав Богдан Буяк.

Декан Тетяна Вільчинська подякувала викладацькому складу та студентам за внесок у розвиток факультету філології і журналістики.

– Ми маємо, чим пишатися. Я можу з впевненістю сказати, що флагманом гуманітарної освіти у нашому університеті є саме факультет філології і журналістики. Він славиться своїми традиціями і дуже приємно, що кожен, хто є зараз в цьому залі, доклався до того, щоб факультет був таким, яким є зараз. Я вдячна всім за це, – розповіла Тетяна Вільчинська.

На захід завітала й начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, яка наголосила на важливості факультету.

– 40 років – це час, коли вас оцінюють і цінують. На факультеті є дві спеціальності, які є надзвичайно важливими для нашої країни. Це вчителі української мови та літератури та журналісти. Вірю в те, що випускники цього факультету підуть у наші школи. Це потрібно для будівництва нашої держави. А журналісти – це ті люди, які несуть те найважливіше і потрібне для нашого суспільства, – наголосила Ольга Хома.

Викладачі факультету філології і журналістики нагородили почесними грамотами та подяками за сумлінну працю.

Фото Юлії Вітюк, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео