Орест Сарматський

Фермер хоче долучити кіз до мистецтва (Агроновини)

2201 (Copy)

Сергій Свириденко – підприємець-переселенець з Донецької області заснував екоферму «Козацьке подвір’я». Господар готує делікатеси з м’яса і сирів.

Фермер постійно вдосконалює свою роботу і незабаром планує ввести інноваційні методи для поліпшення якості кінцевого продукту. Зокрема, фермер планує включати козам музику, пише «Агро-Центр» з посиланням на «Fermer.blog».

За словами Сергія Свириденка, до обіду кози будуть насолоджуватися звуками класики. А перед процедурою доїння їхній бойовий дух будуть підтримувати більш динамічні мелодії, такі як українські пісні. Відправка на пасовище пройде під підбадьорливі марші, які підкажуть тваринам, що прийшов час прогулянки.

Як говорить фермер, такий музичний режим дня допоможе козам знайти умовні рефлекси, а також збільшить надої і поліпшить якість молока.

У 2017 р Сергій Свириденко взяв участь в конкурсі «Український Донецький куркуль». У вересні того ж року він отримав грант в сумі 500 тис. грн на купівлю обладнання для виробництва сирів і розширив виробництво.

Сім’я фермерів має свої рецепти на кожен продукт, але ні з ким ними не ділиться. Свою продукцію підприємець продає у власному магазині міста Дружківка.

Клієнти з інших населених пунктів отримують товари поштою. А для збереження свіжості і високих смакових якостей продуктів фермер користується спеціальними пристроями.

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Новий харчовий продукт створений з рослинної сировини

Швейцарська Planted стверджує, що розробила продукт, який за смаком і текстурою неможливо відрізнити від курятини. Замінник вироблений з гороху, води і соняшникової олії. Він ідеально підходить для веганів і тих, хто стурбований екологічними наслідками тваринництва, зазначає Engadget, пише «Агро-Центр».

Хоча офіційно Planted була заснована зовсім недавно, її команда працює над штучною курятиною вже півтора року. В основу технології лягло вивчення слизу миксин – примітивних рибоподібних істот. Це досить неприємні створіння, але вони допомогли технологам компанії краще зрозуміти, якою структурою має володіти штучне м’ясо.

Поки рослинну курятину від Planted можна спробувати тільки в декількох ресторанах в Швейцарії. Однак інші види штучного м’яса, наприклад, бургери від Impossible Foods і Beyond Meat, вже широко доступні. Їхня популярність тільки зростає в міру того, як все більше споживачів замислюються про вплив м’ясної індустрії на навколишнє середовище.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео