Орест Сарматський

Фермер створив паромашину для захисту від бур’янів (Агроновини)

1202 (Copy)

У той час як виробники культур витрачають мільйони на покупку гербіцидів проти бур’янів, органічний фермер з Канади вирішив піти іншим шляхом. Рон Глейм удосконалив стару практику знищення проблемних рослин окропом.

Про це повідомляє growhow.in.ua.

Поливати бур’яни окропом – давно відомий спосіб, який застосовується прихильниками органічного виробництва. Деякі для ефективності додають в суміш оцет, інші – лимонну кислоту, а треті, як Глейм, – спирт.

– Чотири роки тому я теж почав використовувати проти бур’янів гарячу воду, але потім протягом наступних трьох років переключився на пару, створивши машину, яка направляє струмінь палючої води зі спиртом на бур’яни. Майже півтора року тому я запатентував винахід і вважаю, що він має відмінні перспективи, – розповів фермер.

Свій агрегат X-Steam-inator представив на виставці агротехніки в Канаді. X-Steam-inator використовує електрику для створення пари на вимогу з баків з керамічної ізоляцією.

Винахідник заявляє, що машина допоможе контролювати ріст бур’янів до посіву культур. Також передбачене налаштування для «відпарювання» бур’янів між рядами.

Перші зразки парової машини нового покоління для комерційного застосування будуть планують представити у 2021 р.

1201 (Copy)
1201 (Copy)

Китай готовий купувати український волоський горіх

Незважаючи на те, що Китай є світовим лідером по валовому збору волоського горіха, представники цієї країни готові купувати горіх в Україні, повідомляє agro-yug.com.ua.

– Китай займає перше місце в світі по валовому збору, але, в той же час, вони двічі до мене приїжджали і говорили, що готові купувати весь український горіх хорошого або поганої якості. Тобто, ще нового врожаю горіха немає, а вже контракти готуються, закупівля йде, – повідомив Президент асоціації горіховодів України Володимир Пахно.

Він також вважає, що, крім Китаю, ринок збуту українського волоського горіха необмежений.

– Що стосується подальших покупок або продажів в Європу, в Азію. Тільки в Європі брак горіха налічує приблизно 100 тис. т. Я вже не кажу про країни Перської затоки, азіатських країнах. У них горіхи використовуються всюди. Тому ринок збуту необмежений, – зазначив експерт.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео