Орест Сарматський

Фермер встиг вистрибнути з палаючого трактора (Агроновини)

1301 (Copy)

У с. Самарське Дніпропетровської обл., під час роботи на полі загорівся трактор. Фермер встиг вчасно вистрибнути з трактора. Пожежа охопила зернові поля, в результаті чого вигоріла велика територія нового урожаю двох фермерських господарств. 

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, пише agronews.ua. 

За словами водія транспортного засобу, під час руху із під кабіни з’явився вогонь і за декілька секунд охопив весь трактор. Після чого вогонь перекинувся на поле із зерновими, а він тим часом побіг за допомогою.

Наразі встановлюються причина та обставини пожежі, а також розмір нанесених збитків.

1302 (Copy)
1302 (Copy)

В Україні набуває популярності дієтична фіолетова кукурудза

Фермерське господарство «Мнагор» займаємося селекцією та виробництвом солодкої кукурудзи. Наразі в Україні близько 10 тис. га під нішевою культурою.

Про це повідомляє agronews.ua.

– Ми займаємося селекцією та виробництвом солодкої кукурудзи. Це нішева культура, посіви якої в Україні займають близько 10 тис. га, – розповів селекціонер та фермер Михайло Нагорняк.

Він зазначив, що це дієтичний продукт, який дуже корисний дітям.

– У фіолетовій кукурудзі найбільше цінуються антоціани, яку мають лікувальну дію. Вона застосовується в дієтичному харчуванні, рекомендована при хворобах печінки, шлункового тракту, серцево-судинної системи та лікування діабету другого типу. Крім того, містить багато вітамінів та мікроелементів, має «омолоджувальні» властивості, позитивно впливає на стан шкіри й волосся, а також рекомендується як засіб від безсоння та депресії, – додав Михайло Нагорняк.

Також у господарства є свій завод із вирощування насіннєвого матеріалу та його доробки.

– В арсеналі підприємства є не тільки ця фіолетова кукурудза, а й, наприклад, перша кукурудза біколор (на качані білі й жовті зерна), біла дієтична кукурудза, яка підходить для годування дітей від 2-х років, що не містить пігментів, а отже, не має ніяких алергенів, – підсумував фермер.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео