Ростислав Фук

Фото двох захисниць з Тернопільщини з'явилися на марках у Ліберії

Блок складається з шести марок, присвячених відомим українкам на війні

Ліберія випустила марки із зображенням українських захисниць «Women in the Military, Russo-Ukrainian war». Про це повідомляють на сайті stampera.eu.

Так, на двох із шести марок зображені захисниці з Тернопільщини: парамедикиня Катерина «Пташка» Поліщук  та перша жінка, якій посмертно присвоїли звання Героя України, Інна Дерусова.

Нагадаємо, Катерина Поліщук – випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, парамедикиня. Навесні дівчина підкорила мережу співами у підземеллі «Азовсталі», за що її назвали Пташкою. У травні 2022 року разом із іншими захисниками заводу опинилася у полоні в росіян. «Пташку» звільнили з полону 21 вересня 2022 року.

Як писав Терен, Інна Дерусова - випускниця тернопільського педуніверситету. Жінка врятувала понад десять військовослужбовців, ризикуючи власним життям. Загинула від артилерійських обстрілів російських військ, допомагаючи пораненим 26 лютого 2022 року. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі сержантці Інні Дерусовій присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)

Фото stampera.eu та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео