Віра Олександрович

Елітна нерухомість на Тернопільщині влітає у копієчку

Нерухомість

Власники елітної нерухомості вже сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщині майже 104 млн грн. Причому юридичні особи внесли дещо вищу суму, ніж фізичні.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-вересня 2020-го власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 103 млн 500,5 тис. грн, - уточнюють у податковій. – Ця сума перевищила очікувані надходження на 19,6 млн грн, причому порівняно із відповідним періодом торік сплата зросла на 13,9 млн грн.

Трохи більша частка припала на власників нерухомості-юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 52 млн 799,6 тис. грн податку на нерухоме майно. Приріст до січня-вересня 2019-го склав 2,2 млн грн, або «плюс» 4,4%.

- Краяни сплатили за свою нерухомість майже 50 млн 700,9 тис. грн, що перевищило торішні надходження за 9 місяців на 11,7 млн грн, - додають у податковій. - Додатково фізособи сплатили трохи більш як 7 млн грн, або «плюс» 16%.

До речі, найбільше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, отримали в місцевих скарбницях Тернополя - 46,8 млн грн і Тернопільського району – 12,7 млн грн. Трохи менше надійшло коштів на Підволочищині (3,6 млн грн), Збаражчині (3,5 млн грн), Борщівщині (3,4 млн грн) і Кременеччині (3,1 млн грн).

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео