Орест Сарматський

Володимир Зеленський так і не сказав те, що від нього чекали на Тернопільщині

_ORL0071 (Copy)

Тернопільська область уперше за десятки років ремонтує понад 160 км доріг.

Цю тезу напередодні під час робочої поїздки в область висловив Президент України Володимир Зеленський.

- Понад 160 км доріг - це рекордна кількість усіх автошляхів які колись будувалися й ремонтувалися на Тернопільщині. І усі це бачать, якими темпами будуються в області дороги. Так, є проблеми із місцевими дорогами, це проблема, передусім, органів місцевої влади, треба шукати шляхи її вирішення, - підкреслив Глава держави.

Він також висловив свою думку щодо будівництва одного із найбільших та найважливіших інфраструктурних об’єктів Тернополя - Гаївського шляхопроводу в обласному центрі.

- Цьогорічне будівництво Гаївського шляхопроводу в Тернополі -  важлива подія для всієї області. І, дуже добре, що народні депутати проголосували за зміни у бюджеті і виділили для завершення побудови цього моста майже 200 млн грн, - додав Володимир Зеленський.

Правда, він так і не сказав ( а може, просто не знав), що Гаївський шляхопровід, через який проходять міжнародні транспортні коридори, які мають стратегічне значення, побудовано виключно за рахунок місцевих коштів, без фінансування з державного бюджету! Загалом на будівельні роботи витрачено близько 50 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці серпня після тривалого будівництва офіційно відкрили міст через залізничну колію.

Відтепер Гаївський шляхопровід повністю відкритий для проїзду як легкового, так і великогабаритного транспорту з максимальною вагою 100 тонн. Ще до початку робіт цей міст був важливою транспортною артерією не лише у Тернополі, але й в області та Україні загалом, тому його тимчасове перекриття спричинило неабиякі незручності для водіїв, а також призвело до утворення «корків» у Тернополі. І ось тепер, після завершення всіх будівельних робіт, на ньому облаштовано чотири смуги для руху транспорту, що суттєво розвантажить транспортний потік.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео