Віра Олександрович

Повернути собі гроші жителі Тернопільщини можуть у «три кліки»

Е-повернення

Через сервіс «Е-повернення» платники податків з Тернопільщини вже отримали понад 34 млн грн. Причому вся процедура вимагала мінімум зусиль.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- За 5 місяців цього року у Головному управлінні ДПС в області сформували 2 140 електронних висновків щодо повернення помилково та/або надміру сплачених коштів, - звітують фахівці. - Платникам повернули 34 млн 153 тис. грн.

Нагадаємо, для спрощення процедури повернення помилково та/або надміру сплачених платежів діє сервіс «Е-повернення». Платники податків мають змогу в «три кліки», у режимі 24/7 дистанційно подати заяву на повернення коштів через Електронний кабінет.

- У головному меню Електронного кабінету необхідно в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» із запропонованого переліку вибрати форму Заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань і пені (J1302001 – для юридичних осіб або F1302001 – для фізичних осіб), - пояснюють у податковій.

До слова, повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливе лише протягом 1095 днів від дати їхньої сплати та за умови відсутності у такого платника податкового боргу.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео