Ростислав Фук

Глава УГКЦ Святослав освятив Ювілейний хрест на Тернопільщині (фото)

Завершився захід освяченням 15 автомобілів для військовослужбовців

Глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав завітав до Чорткова сьогодні, 4 лютого. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

Спершу Патріарх освятив іконопис Святилища Катедрального Собору. Після цього відбулося освячення Ювілейного хреста на подвір’ї собору, котрий був споруджений у рік 500-ліття заснування міста та 30-річчя від дня заснування парафії.

Ми сьогодні освячуємо особливий знак - знак, котрий стане пам’ятним. Всі, хто буде споглядати на цей пам’ятник, будемо споминати, що Бог зробив для нас. Хрест є символом і знаком остаточної перемоги, котру ми всі чекаємо, за яку молимося. Той хрест є джерелом нашої надії. Пам’ятаймо, що історію в цих складних, але героїчних часах покликані написати ми з вами, - зазначив у своїй промові Блаженніший Святослав.

Завершився захід освяченням 15 автомобілів для військовослужбовців, котрі придбали благодійники та священнослужителі Бучацької Єпархії.

Довідка

Створення Ювілейного Христа розпочалося влітку минулого року. Упродовж всього часу над спорудженням святого знаку працювало чимало спеціалістів – архітектори, інженери, програмісти, будівельники. Автором проєкту став знаний Львівський архітектор родом із Чортківщини Михайло Федик.

Читайте також: «З того дня ми всі змінилися»: Блаженніший Святослав у Тернополі розповів про ранок 24 лютого.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео