Орест Сарматський

Гобелен знаної майстрині з Тернопільщини став переможцем міжнародного бієнале у Китаї

130283929_4976623029044394_6991337128387641746_o (Copy)

Творчу роботу майстрині художнього текстилю і ручного ткацтва з Тернопільщини Тетяни Витягловської визнано найкращою на престижному мистецькому бієнале.

Про це мисткиня повідомила на своїй сторінці у Facebook

– Мій твір – гобелен «Прагнення до світла» – отримав нагороду «Excellence Award» на престижному 11 International Fiber Art Biennale «FROM LAUSANNE TO BEIJING» («Від Лозанни до Пекіна»), Китай. Безмежно вдячна 20 суддям з 13 країн за оцінку моєї творчої роботи та оцінку творів художників текстильного мистецтва з різних куточків світу, учасників бієнале, – написала Тетяна Витягловська.

Вона також додала, що безмежно рада, що  стала частиною великої творчої спільноти, цього чудового текстильного свята і з нетерпінням чекатиме онлайн-показу виставки учасників з 54 країн.

Довідково. Тетяна Витягловська – майстриня художнього текстилю і ручного ткацтва, заслужений художник України. Закінчила Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. З 1994 – викладач художньої школи при цукровому заводі у смт. Заводське Тернопільської області. Вона – учасниця зарубіжних, всеукраїнських мистецьких виставок, свого часу отримала першу премію Міжнародної виставки «Осінній салон «Високий замок».

Тетяна Витягловська працює у техніці традиційного українського ткацтва, збагачуючи фактуру тканини. Як стверджують мистецтвознавці, зберігаючи галицький  колорит, підкреслено вишуканий у кольорах, авторка гобеленів створює активне середовище, що «втягує» в простір. Сюжетно-образні алегорії, метафори перевтілюються у загальний зв’язок, де умовне і безумовне, реальність і знак, площинність й ілюзорна глибина, енергія творчого імпульсу викристалізовують образно-пластичну «мову» гобеленів.

Роботи Тетяни Виятягловської зберігаються у музеях Тернополя, Києва, Славутича, Львова, США, Німеччини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео