Віра Олександрович

«Годувальниками» на Тернопільщині є аграрії та представники сфери послуг

гривні

Місцеві скарбниці Тернопільщини отримали майже 3 мільярди податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Причому левову частку платежу до місцевих скарбниць перерахували аграрії, представники галузі мисливства і пов’язаних із ними послуг.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-вересня 2020-го платники податків з Тернопільщини сплатили 2 млрд 988,7 млн грн ПДФО, - кажуть у податковій. - Порівняно з відповідним періодом торік надходження цього платежу зросли на 180 млн 619,4 тис. грн, або «плюс» 6,4%.

Із загальної суми місцеві скарбниці отримали 2 млрд 231 млн 524 тис. грн. До державного бюджету платники спрямували 757 млн 222,3 тис. грн ПДФО.

- Найбільше цього платежу до місцевих скарбниць перерахували суб’єкти господарювання сільськогосподарської галузі, мисливства і пов’язаних з ними послуг, - констатують у податковій. - Від них до бюджету надійшло 298 млн 966,7 тис. грн ПДФО, що на 12,9 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2019 р. Представники промисловості сплатили 255 млн 350,6 тис. грн. Від осіб, які працюють у галузі торгівлі, надійшло 135 млн 875,8 тис. грн, що на 8,8 млн грн перевищує надходження за 3 квартали торік.

Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету ПДФО займає понад 80% і є основним джерелом їхнього зростання. Відтак резерви додаткових надходжень податку насамперед пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення і підвищенням середньої зарплати, а також - легалізацією її реального рівня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео