Віра Олександрович

Головне завдання Тернопільщини – не втратити довоєнні фінансові показники

Малий бізнес Тернопільщини захищає інтереси держави, сплачуючи своєчасно податки і збори

Поки що показники тішили, але їх варто втримувати і надалі, незважаючи на війну. На цьому наголосили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

– У січні-лютому малий бізнес Тернопільщини до місцевих бюджетів перерахував 220,7 млн грн єдиного податку, - кажуть у податковій. - Приріст до рівня двох місяців торік склав 29% або 48,9 млн грн.

Більш як 70% надходжень єдиного податку складають його сплата приватними підприємцями. Упродовж січня-лютого вони сплатили 158,8 млн грн цього платежу, що на 36% або 41,9 млн грн більше, ніж торік.

– Підприємства, що обрали спрощену систему оподаткування, за вказаний період спрямували до місцевих скарбниць 30,3 млн грн єдиного податку, - уточнюють податківці. - А це – «плюс» 24% або 5,8 млн грн до рівня січня-лютого 2021 р.

Суб’єкти господарювання, залучені у сфері сільськогосподарського виробництва, які надали перевагу 4 групі, сплатили 31,5 млн грн податку, що на 4% або 1,2 млн грн більше, ніж торік.

– У першій декаді березня 2022 року суб’єкти господарювання з Тернопільської області, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, вже сплатили до бюджетів територіальних громад краю 10,7 млн грн єдиного податку, - додають податківці. - При цьому приватні підприємці перерахували 7,8 млн грн вказаного платежу, юрособи – 1,5, а сільгоспвиробники – 1,4 млн грн.

Тож у Головному управлінні ДПС в області сподіваються, що малий бізнес і надалі залишатиметься надійним партером у наповненні бюджетів усіх рівнів. Адже у час воєнних дій важлива підтримка країни на усіх фронтах, у тому числі - економічному.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео