Ростислав Фук

Головний Миколай України: помер відомий тернопільський актор

Світла пам’ять

На 86 році життя зупинилося серце тернопільського драматичного актора та педагога Михайла Безпалька. Про це Терену повідомила керівниця літературно-художньої частини Тернопільського обласного драматичного театру ім. Т. Шевченка Ірина Папуша.

Панахида відбудеться 3 серпня, о 19:00 у каплиці церкви святих Володимира і Ольги на вулиці Гетьмана Пилипа Орлика, 1. Про чин похорону повідомлять додатково.

Останній з артистів-могікан Тернопільського драмтеатру Михайло Безпалько….Як багато нашого пішло з тобою, як багато твого залишилося з нами, – зазначає журналіст та письменник Михайло Маслій.

Довідково

Народився 6 червня 1938 року в Ліонському передмісті Гіні (Франція), де закінчив 1 клас. Батьки покинули Тернопіль у пошуках кращої долі, але в 1945 році повернулися.

У 1953 році закінчив Тернопільську СШ № 1 (нині — гімназія імені Івана Франка) і Першу театральну студію при Тернопільському музично-драматичному театрі. Працював драматичним актором у Тернопільському театрі понад чотири десятиліття.

На театральному курсі Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької викладав курс гримування актора.

Рекордсмен України за кількістю новорічних ранків у ролі Діда Мороза — у 2014 році виповнилося 57 років, як він одягав костюм цього зимового традиційного персонажа.

У 2020 р. Михайло Безпалько став головним Святим Миколаєм України на відкритті ялинки на Софійській площі у Києві. 

Серед його ролей: Андрій („Марина” М. Зарудного, Гордій („Кайдани порвіте”), Микола („Пам’ять серця”), Савка („Незабутнє”), Роман („Вірус кохання”), Назар („Чортове плем’я”), Сава („Земля”), боярин Михаїл („Цар Іван Шишман”), Микола („Наталка Полтавка”), Гринь („Ой, піду я в Бориславку”), Марко („Циганка Аза”), Кошовий („Тарас Бульба”), Козак Ґедзь („Про що тирса шелестіла”), а також оперетах - Старий циган („Циганський барон” Й. Штрауса), Фері („Сільва” І. Кальмана), Професор („Гуцулка Ксеня” Я. Барнича), Дід Северин («Як наші діди парубкували» В. Канівця та інші.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким та колегам Михайла Безпалька з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять.

Фото Тернопільського обласного драматичного театру ім. Т. Шевченка та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео