Віра Олександрович

Головного податківця Тернопільщини втішили доходи місцевих скарбниць

Яцина_вишиванка

Громади на Тернопіллі вже отримали понад 2,5 млрд грн різних податкових платежів. Левову частку складають кошти, що надійшли до скарбниць завдяки податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го півріччя до місцевих бюджетів краю надійшло 2 млрд 531,4 млн грн податкових платежів, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Порівняно з відповідним торішнім періодом, надходження зросли на 25,3%, або на 511,8 млн грн.

Посадовець зазначив, що основними джерелами наповнення місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, плата за землю і податок на нерухому майно, відмінне від земельної ділянки.

- За пів року територіальні громади отримали 1 млрд 763,3 млн грн ПДФО, що на 27%, або на 374,7 млн грн більше, ніж у січні-червні 2020-го, – підсумовує Михайло Яцина.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Зокрема, особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 367 млн грн, що більше, ніж за 6 місяців торік. Різниця - 12,8%, або 41,6 млн грн. До місцевих скарбниць цьогоріч також спрямували 192,3 млн грн плати за землю і 65,8 млн грн податку на нерухоме майно.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео