Тамара Коблик

Головну ялинку Тернополя прикрасять автентичні та патріотичні іграшки (фото)

Триває ще різдвяний конкурс у номінаціях «Різдвяна шопка» та «Вертепна атрибутика»

29 листопада в Українському Домі відбулася виставка робіт учасників новорічного-різдвяного конкурсу у номінації «Найкреативніша ялинкова прикраса». За результатами виставки буде визначено переможців, роботи яких прикрасять головну зелену красуню нашого міста. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Долучитись до цього конкурсу могли усі охочі тернополяни, виготовивши новорічні  іграшки автентичного та патріотичного спрямування.

Цьогоріч ми отримали дуже велику кількість робіт, а саме – 260 новорічних прикрас ручної роботи. Усі декоративні вироби дуже цікаві та зроблені власними руками вихованців садочків та шкіл, представників закладів культури. Долучились до створення прикрас і внутрішньо переміщені особи, зокрема, центри «Я-Маріуполь» та «Я-Луганщина, – розповідає начальник управління культури і мистецтв міської ради Світлана Козелко. – Роботи оцінюватимуть за оригінальність та креативність. Основною умовою конкурсу було те, щоб ялинкова прикраса була розміром не менше 30 см висотою та виготовлена з матеріалів, які матимуть естетичний вигляд при будь-яких погодних умовах (сніг, дощ)».

Світлана Козелко додає, комісія обиратиме переможців згідно з усіма критеріями, які було заявлені в умовах конкурсу. А переможці конкурсу будуть нагороджені подякою міського голови та грошовою винагородою.

До слова, триває ще різдвяний конкурс у номінаціях «Різдвяна шопка» та «Вертепна атрибутика». Роботи можна подати до 5 грудня 2023 року в Українському Домі за адресою: 46001, бульвар Тараса Шевченка, 27.

Нагадаємо, головну ялинку міста почнуть монтувати 30 листопада.

Читайте також: Чи будуть тернополяни цього року ставити ялинку дома: опитування (відео)

Чи потрібно встановлювати новорічну ялинку у Тернополі: опитування (відео)

За скільки тернополяни можуть придбати новорічну ялинку

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео