Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини: «Результату досягнули завдяки популяризації доброчесності»

Яцина_квадрат

Понад 3,9 млрд грн платники з Тернопільщини перерахували до державного бюджету. Що цікаво, попри карантин, фактичні надходження перевищили очікувані більш як на 23%.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж минулого року платники податків Тернопілля сплатили до державного бюджету України 3 млрд 911,1 млн грн податків і зборів, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Фактичні надходження перевищили очікувані на 23,4%. Отож, скарбниця нашої країни від тернополян отримала додатково 742,6 млн грн.

Порівняно із даними за 2019 рік сплата зросла на 891,4 млн грн або «плюс» 29,5%.

- Трохи більше половини надходжень складає податок на додану вартість, – констатує він. - Упродовж минулого року краяни сплатили 1 млрд 977,6 млн грн цього платежу, а це – аж на 39,3% більше, ніж очікували, або «плюс» 558,2 млн грн. Причому приріст до показників січня-грудня 2019-го склав 51,6%.

Другим за значимістю в наповненні державної скарбниці є податок на прибуток підприємств. Підприємства, організації та установи нашого краю перерахували 273,3 млн грн цього платежу. Додаткові надходження склали 48,3 млн грн, оскільки сплата перевищила очікувану на 21,4%. Порівняно ж січнем-груднем 2019-го приріст податку склав 10,1% або на 672,8 млн грн більше.

- Вважаю, що такого результату вдалося досягнути завдяки популяризації доброчесної сплати податків і розумінню краянами необхідності наповнення бюджетів усіх рівнів, - зазначає Михайло Яцина. - Також позитивом є створення комфортних умов для виконання конституційного обов’язку кожним громадянином через розвиток електронних сервісів служби.

Нагадаю, начальника призначили нещодавно. Михайло Яцина працює у податковій із 1989 р.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео