Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини: «Заплатите невчасно, то вам призначать штраф і пеню»

Основне

На соціальні гарантії бізнесмени з Тернопільщини вже спрямував понад 2,2 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж січня-липня 2020-го суб’єкти господарювання з Тернопілля сплатили 2 млрд 224,1 млн грн ЄСВ, – каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. – Ця сума перевищила очікувану на 306,7 млн грн і склала 116%. Порівняно з аналогічним періодом торік надходження цього платежу зросли на 83 млн грн, якщо у відсотках, то це «плюс» 3,9.

Лише у липні, за його словами, платники спрямували до бюджету 325,2 млн грн ЄСВ. Якщо порівняти із торішнім липнем, приріст надходжень склав 11,9 млн грн, або 3,8%.

– На початку серпня на Тернопіллі було 90 807 платників ЄСВ, - додає він. – Серед них: 25 346 юридичних осіб і 65 461–- фізична.

Що цікаво, найбільше платників цього платежу зареєстрували у Тернополі і Тернопільському районі – 36 564 і 7 814 осіб, відповідно. Трохи менше платників ЄСВ на Теребовлянщині – 4 201, Борщівщині – 3 608, Збаражчині – 3 425 і Гусятинщині – 3 227.

– Доречно нагадати, що суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні та виплаті доходу, у тому числі зарплати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця, – наголошує Іван Пунько. – У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовують фінансові санкції (штрафи) і пеню.

За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати ЄСВ посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність, констатував очільник податкового відомства Тернопільщини.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео