Віра Олександрович

Головний прокурор Тернопільщини: «Ми ведемо діалог, справа фермера з Хмельниччини – непроста» (відео)

Бойко1

Про нове у справі фермера, який у червні погрожував самоспаленням на рекламному щиті у Тернополі, розповів під час брифінгу головний прокурор Тернопільщини Петро Бойко.

Нагадаємо, відбулася пресконференція 30 липня. Про найцікавіші заяви правоохоронця читайте на «Терені» ТУТТУТТУТТУТ і ТУТ.

Отже, кримінальне провадження, через яке фермер з Хмельниччини погрожував покінчити із життям, залізши на рекламну конструкцію посеред Збаразького кільця, досі розслідують. Власне, Петро Бойко 23 червня сам став героєм цієї історії, адже вів перемовини з потенційним самогубцею, навіть відв’язував від металевих балок чоловіка, який має майновий конфлікт із іншою стороною справи. Що цікаво, після того, як чоловік заспокоївся, його… відпустили. Він поїхав додому на своєму авто.

- Ця особа тепер є частим гостем прокуратури області і Головного управління поліції, - каже посадовець. - Ми спілкуємося, ведемо діалог. Маю надію, що у цьому кримінальному провадженні законне рішення приймуть якомога швидше.

Петро Бойко вважає, що до кроку із погрозою самоспалення жителя Хмельниччини найімовірніше підштовхнуло виконання рішення господарського суду, згідно із яким з фермера мали стягнути доволі серйозну суму.

- Наразі триває досудове розслідування, - пояснює прокурор. - Я можу зазначити, що справа - непроста…

На думку заявника, слідство у цій справі вели недостатньо ефективно, тому він із вироком не згоден. Більше подробиць у прокуратурі області розголошувати не можуть, адже ця кримінальна справа ще триває.

[embed]https://youtu.be/4TmcDHiX_dc[/embed]

Провадження, що стосується чоловіка, тепер розслідують у Тернополі. Через це фермер – частий гість у кабінетах місцевих правоохоронців.

- Кримінальне провадження стосується розбою, нанесення тілесних ушкоджень, хуліганства і крадіжки зерна, - розповідає Петро Бойко. - Мова йде про врожай, який на переконання фермера, належить йому. Однак в інших осіб на це була інша думка, це і призвело до конфлікту. Вказані події мали місце 6 років тому. Спір двох суб’єктів господарювання, які не дійшли згоди у здійсненні діяльності, розглядали в господарських судах.

Справу фермера передавати до прокуратури в іншій області не планують. Петро Бойко запевнив, що слідчі вже проводять весь необхідний спектр слідчих дій і висловив сподівання, що вийти на кінцеве рішення вдасться найближчим часом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео