Дарія Шевченко

Голову Борщівської громади притягнули до відповідальності

На сторінці міськради опублікували заяву, в якій була інформація про персональні дані військовослужбовців

Голова Борщівської громади Ігор Чопик сплатить 1020 гривень штрафу за адміністративне правопорушення. Відомо, що 19 липня на сторінці Борщівської міськради опублікували фото заяви військовослужбовців щодо виділення їм матеріальної допомоги та відповідь міськради на неї. У документах було зазначено персональні дані військових, зокрема, контактний телефон та прізвища.За декілька днів публікацію виявив старший оперуповноважений Чортківського райвідділу СБУ, йдеться у постанові. 

Дії міського голови кваліфікували за ч.1 ст. 212-5 КУпАП (порушення порядку використання документів у сфері оборони, що призвело до розголошення інформації).

[Ігор Чопик], перебуваючи на посаді міського голови Борщівської міської ради, допустив порушення вимог Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів, що містять службову інформацію [...] внаслідок чого відбулось розголошення службової інформації у сфері оборони країни, – йдеться у постанові.

Мер на судове засідання не прийшов, зазначає Захід.NЕТ. Водночас подав письмову заяву, у якій просив розглянути справу без своєї участі. Свою провину він визнав.

Суд також визнав чоловіка винним та призначив йому мінімальне за цією статтею покарання: 1020 грн штрафу. Також він повинен сплатити 496 грн судового збору. Судячи з інформації на сайті судової влади, Ігор Чопик не подавав апеляцію, тож постанова набрала законної сили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео