Віра Олександрович

Городищу дадуть добро на приєднання до Тернопільської міської громади (фото)

Питання «Про добровільне приєднання Городищенської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади (МТГ)» – серед головних у порядку денному сесії міської ради, призначеної на п’ятницю, 7 лютого.

Також на самому початку засідання депутатам запропонують ухвалити рішення «Про затвердження Плану місцевого економічного розвитку на 2020-2021 рр.». Доповідати з обидвох питань має начальниця управління економіки, промисловості і праці міської ради Тетяна Корчак.

Депутати1
Депутати1

Почати роботу обранці тернополян повинні о 9 год. Усього розглянути планують 159 пунктів, якщо мер і депутати не внесуть додаткових питань – із голосу. Наприклад, рішення «Про звернення щодо виділення коштів на забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет у 2020 році», адже воно нині – вкрай актуальне.

Нагадаємо, розпорядження про скликання 46-ї сесії міський голова Сергій Надал підписав ще 28 січня. Орієнтовний порядок денний цього засідання оприлюднили сьогодні, 3 лютого.

Снимок_Карта
Снимок_Карта

Отже, Городище  село у Зборівському районі має шанс стати частиною МТГ. Зауважимо, у 2003 році у цьому населеному пункті проживало 129 осіб. Перша писемна згадка належить до 1564 р. Із 1924-го там височіє кам'яна церква Успіння Пресвятої Богородиці. 

На сесії також планують розглянути інші цікаві питання, більшість із яких традиційно – земельні. Особливий інтерес викликають такі пункти: - «Про звіт щодо здійснення Тернопільською міською радою та її виконавчим комітетом державної регуляторної політики у 2019 р.»; - «Про внесення змін до комплексної програми «Здоров’я громади» на 2019-2021 рр.»; - про внесення змін до Статутів кількох комунальних підприємств; - «Про надання дозволу на списання майна Тернопільському навчально-виховному комплексу №32»; - «Про внесення змін в рішення міськради «Про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Тернополя»; - «Про зняття з контролю і перенесення термінів виконання рішень міської ради» тощо. 

Депутати2
Депутати2

Йтиметься і про вилучення та надання земельних ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів відведення земельних ділянок, а також - про затвердження проектів відведення землі. Що цікаво, у порядку денному є чимало питань, пов’язаних затвердження технічної документації із землеустрою, що зачіпають інтереси сіл Збаразького району, які у 2019-му ввійшли до Тернопільської МТГ: Чернихів, Глядки, Плесківці, Курівці, Кобзарівка.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео