Дарія Шевченко

Господині з Тернопільщини готують для захисників патріотичне печиво з тризубом (фото)

Мешканки Йосипівки напекли вже понад 1,5 тонни печива

Серед різноманіття печива, яке передають до  Координаційного штабу підтримки оборони України для відправки у зони бойових дій, вирізняється - з тризубом. Печуть його господині села Йосипівка Великоберезовицької громади. Організувалися до випічки на початку березня, не припиняють добру справу і донині.

Організовує до випічки мешканок Йосипівки місцева волонтерка, директорка будинку культури Марія Семирко.

Хоч гаряча пора - садимо городи, але знаходимо час, щоб напекти печива нашим воїнам та українцям на прифронтових територіях. Ми з односельчанками взялися за випікання 8 березня. На Великдень зробили перерву, а зараз знову збираємось. Нам надали приміщення у школі. Потрібні продукти - шукаю, потім домовляємось, хто би відвіз смаколики до Тернополя. Якось за два дні напекли 156 кг печива. А загалом від початку - понад 1,5 тонни, - розповіла жінка.

Марія Семирко каже, що в інтернеті побачила форму печива з тризубом і вирішили з місцевими господинями також спробувати. Впевнена, це додає натхнення нашим захисникам у бою.

Печемо різне печиво - вівсяне, горіхове, з корицею, «їжачки», а ще - з Тризубом. Я побачила в інтернеті форму з тризубом - замовила, підібрали рецепт і так патріотично оздоблюємо, щоб додати натхнення нашим захисникам. Печемо перемогу! - каже Марія Семирко.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео