Дарія Шевченко

Господині з Тернопільщини наробили консервацій для захисників (фото)

Кожна громада області прикладає максимум зусиль у допомозі ЗСУ

Майже пів року триває повномасштабна війна, Збройні Сили України дають гідну відсіч ворогу, а невтомні волонтери підтримують захисників. Тернопільщина з перших днів війни стала надійним тилом для військовослужбовців, які перебувають в гарячих точках. Щотижня волонтери та благодійники відправляють тонни гуманітарної допомоги, аби допомогти бійцям. 

Зокрема, господині краю готують їжу та смаколики, аби відправити на передову. Жительки Скалатської громади готують сухі супи, борщі, та навіть лікувальні протизастудні чаї з липи, ромашки, м’яти. Про це написала Уляна Хом’як, координаторка Координаційного штабу підтримки оборони України.

А Скалатська громада готує їжу, енергетичні батончики, плете сітки. Попри все назване ще й організувала заготівлю лікувальних протизастудних чаїв з липи , ромашки, м'яти. Окрім того, вже вкотре готують чергову порцію квашених огірочків, які так смакують нашим воїнам. Роботу з розмахом організувала Тетяна Ляхович від БФ «Скалат - громада добра». В цій справі головне люди, яких вона згуртувала навколо себе. Їй довіряють, допомагають. Тетяна, в свою чергу, відкликається на потреби земляків. З таким тилом нас не перемогти»,- написала пані Уляна.

Роблять консервації й у Борсуківській громаді. Волонтерки консервують свіжі овочі та роблять вітамінні салати.

Завдяки нашим волонтерам, які дали свіжі овочі (моркву, цвітну капусту та броколі) - організовано процес консервації у Борсуківській громаді. Смачненькі, вітамінні салати зроблені активними, невтомними дівчатами, - написали на сторінці ГО «Сила жінок в єдності».

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео